day dreaming kejap

okey serius tak tau nak update ape! boring! tapi padahal exam melambak lambak lagi

what a boring study week~

have no idea lol

okey listen. sekarang ni ada benda nak share. kalau nak share pasal favourite wedding themes boleh tak? i mean, WEDDING! bukan menggatai nak kahwin ka apa, cuma tangan ni menggiggilggigigl semacam tak tahu nak taip apa da

okeh, mode gatai switched on! *dang*

so, let me dream for now~

1) themes

aku suka warna dark purple, lilac, peach, rosy pink, light yellow, cream, or nude brown. most of these colours are pastels and it looks soft to be seen and to be touched *heh? =="*
simple, ada bunga2, spring wedding gitu.

pastel colours i think
kesimpulannya, aku suka pastels. hehe

2) bridesmaids. *betul tak spelling

aku nak bridesmaids ramai-ramai. hehe. konon macam princess la tu. eh tak la. saja nak bawak geng. tak mau lah nanti segan dan terlampau excited nanti nak borak kat sapa. 

hohoh =="

*okeh gewdiks*

3) gubahan hantaran.

memandangkan kedua-dua kakak gue yang sudah berkahwin telah mencipta hantaran sendiri, makanya gue pun kena ikut jejak langkah mereka juga. bukan terpaksa, tapi memang nak pun. lagipun kalau buat sendiri lagi puuuuasss kan. hi hi.

maybe just like this?

or like this? eye catching colours
..tambah-tambah plak nak buat sesimple yang boleh, tapi still cantik dan tidak memakan bajet yg tinggi.

nak 3-5 hantaran pun cukup dah kot. takde langsung pun xpe.

4) pelamin

nak simple tapi cantik. that's it! biar nampak lembut di mata, sedap disentuh *eh?* 

a lots of flowers! some beautiful sets and lightings of coz

kalau boleh nak pelamin sekadar utk bergambar je. xnak bersanding actually

nak bunga ni. hehe
lightings pun penting juga kdg2.

white and my colours.

5) aturcara majlis.

as simple as i want. the simplest everrrrr! still mengikut adat Melayu dan paling penting benda yang paling wajib - Akad Nikah la kan. in a day. not a week! 

maybe it will be much simpler than ever. 

Akad Nikah, pastu kenduri. dah cukup!

but i'll ensure that it will be held in a hall! *maybe a small hall?

6) kek kahwin? or puulutttt?

to be honest, i prefer cakes. the smallest cake ever. kahkah. awat pasaipa? sebab tak berapa suka sangat makan kek ni. nanti tak abes

it should be like this?

hahahahaa
7) baju kahwin. 

baju kurung with soft colours.

lace and peach

kalau nak kahwin tak ada baju kahwin maka tak jadilah kahwin. eh. agak2 ade tak orang kahwin pakai t shirt

i prefer dresses and baju kurungs. selesa gitu. tak mau ketat2. bior tutup aurat la

maybe nanti nak satu persalinan je kot. dua la plg banyak.

dan teringin nak pakai songket. kihkih *org ganu biasa la

8) bouquet

bunga kat tangan tu pun boleh design lawa sket. hahahaa. mengikut tema yg ditetapkan atau pelik sket. asalkan tak berat

glemer gitueee
bunga macam ni pon boleh

tak gitu? =..=

okey dah puas berangan. 
the conclusion is, kalau bleh nak kawin secara bersederhana, selagi ada benda tu kita boleh buat sendiri, better buat sendiri la. yg pasti, taknak susahkan family members utk kemas semua..

i hope i can achieve that. lets see then

tetibe nak kawin semua preparation ok tapi calonnya?
hampeh hahahahhaa

3 comments:

Liza Licha said...

singgah sini.. done follw u dear :)

Hazimah Abdullah said...

amboihhhh...blajaq dulu smpai dpt degree n dpt keje bagus bru leh berangan cmni..pasni..konfem berubah balik pe yg diimpikan tu..tgk la peredaran zaman nnt..kikiki..

tsumiki hajira said...

alaaa berangan pon salah ke. :(

copyright © . all rights reserved. designed by Color and Code

grid layout coding by helpblogger.com