anak sedara

hahhhh! terhegeh2 lagi nak update. dah ada blog tak gheti2 nak update ke???

*tak pasai2 marah diri sendiri kan? heee

just nak post pasal anak sedara. yeay! Tsumiki Hajira dapat baby lagi tanggal 7 Januari lepas.

hahaha bukan kita yang beranak. dia anak sedara baru kita ler! XDXD

sumpah kiut gila
nama dia Che Muhammad Akid Farish~ <3

ohh, saja nak gtau, keluarga aku ada gelaran 'Che' kat pangkal nama... so nama betul aku pun ada 'Che' jugak la.

Adawiyah, anak sedara pertama.
 budak ni femes dengan rambut maggi dia. macam buat kat kedai uolls. suka benor ngadap galaxy tab tengok kartun atau main game. tapi sayang rambut dia kena potong sebab kepala asyik gatai2

Afiqah, anak sedara kedua. adik Adawiyah.
suka betul dengan rambut dia ni. curly hujung2. lain sikit dari kakak dia berambut kerinting habis. muka kpop sangat. dia ni dengar muzik je terus berjoget. hehe 


Afif, anak sedara ketiga. 

baby Afif ni pulak anak sulung kepada abang yang merupakan anak sulung dalam family Tsumiki. budak ni banyak songeh tapi handsome. besar nanti hebat budak ni. lol

so.. sekarang ni, termasuk dengan baby Akid sekarang dah ada 4 orang anak sedara! 2 laki, 2 perempuan! Adawiyah, Afiqah, Afif dan Akid! yahooo yabababaribaaa! dah boleh buat group kpop dah ni. bukannya apa, teruja terlebih sebab rasa meriah la family bila bertambah2 orang baru.. nampak lah kat situ family kita berkembang2 kan. daripada 6 orang adik beradik Tsumiki, 4 orang sudah selamat mendirikan rumah tangga. tinggal aku dengan my dyslexic sister. 

first time dapat anak sedara memang happy gila tahap terjun kolam la. ingat lagi masa tu tengah ting tong fikir pasal result SPM. hari selepas amik result SPM, memang keciwa sangat lo. tapi keciwa tu hilang pabila dapat anak sedara lol

mula2 kekok la dengan bebudak2 uwek2 dalam rumah ni. sejak dah ada anak sedara ni dah pandai la main2 dengan baby dan budak2 kecil. time takde anak sedara, tak reti jaga budak. dukung pun tak reti. alaaa biasalah, anak bongsu kan :p asalnya aku memang tak suka budak2. nampak je budak yang mengada2 aku terus marah. haaa menangis budak tu, aku tak kisah langsung. kalau aku jadi cikgu, confirm murid2 semua berhenti sekolah. bekeng katanya.

no wonder la budak menangis.

bila dah ada anak sedara, dah makin sabar la layan budak2. haihh, hikmah Tuhan kurniakan anak sedara ni kan, banyak benda baru kita belajar. kita belajar dari orang lain, bolehlah kumpul2 sikit2 nanti dah ada anak sendiri nanti insyaAllah.

lepas ni kakak Tsumiki Hajira, Cikgu Mah bakal menyusul pula.. insyaAllah bulan 8 ni dapat sorang lagi.

rezeki Allah siapa tahu kan.

syukur padaMu Ya Allahhhhhh :D

nak letak gambar baby kita jugak.

2 comments:

Ieyra Ghani said...

nice entry. me too dr keturunan "Che" jugak. Adik beradik semua ada che kecuali yang ketiga terakhir (termasuk saya) hhahaaa --" kadang2 rasa tak adil -.-

tsumiki hajira said...

@Ieyra kenapa awak punye takde 'che'? sedihnya :O

copyright © . all rights reserved. designed by Color and Code

grid layout coding by helpblogger.com