dah 21 ye?

ayuh kawan2 hari ini adalah

HARI JADI KITAAAAAA WOHOOOO YEAHHHHHH

yeayyyyyyyyyyyy

UMUR KITA DAH 21 YEAHHHHHHHHH

*lompat sampai tebus bumbung*

tak sampai bumbung pun

seperti biasa, masuk je pukul 12 malam 23 januari ni, memang happy gila tak terkata. pastinya senyum sorang-sorang macam orang gila. seperti biasa, akan melekat depan laptop ngadap facebook balas semua ucapan selamat hari jadi kat timeline, tunggu sapa bagi hadiah, akan syiok ngadap henpon membalas msg dan call dan juga msg dari maxis yg mengatakan saya dapat call free pada hari ini!!!!!!!

dan proses ini akan berulang setiap tahun.

google pun wish jugak

hahahhaa sebenarnya tak kisah pun siapa wish siapa bagi hadiah tu. cukuplah sekadar mengingati saya dalam doa anda... *ceh ayat please la

apepun, bersyukur sangat sebab diberi peluang lagi menghirup udara yg semakin tercemar di dunia ini. thanks Allah, Alhamdulilahhh. rasa macam tak percaya dah umur 21. rasa tua sangat. rasa macam baru tengah sekolah lagi. rasa macam tengah hisap susu lagi.

rasa macam tengah makan aiskrim paddle pop lagi. rasa macam tengah naik basikal pakai shorts rambut pendek lagi. rasa macam.. haish penat la pulak

seperti biasa juga, mesti adalah goals yang ingin dicapai sejak dah berumur 21 tahun ni


#be better person and be closer to Him
#struggling more for success in world and for afterlife
#harap jadi lbih matang dalam kehidupan 
#belajar rajin2 masuk degree nanti 
#try to do more healthy lifesytle 
#last sekali, sebagai seorang perempuan sudah tentu ingin maintain kurus.


woi takleh imagine kalau dah gemok cenggini

Alhamdulilah berat badan dah stabil. bila berisi sikit memang nampak kat muka. setelah healthy diet dan kurangkan makan banyak

yang bestnya pada malam hari jadi aku ni Luna mengiau2 macam mintak tolong. dia pergi mengiau dekat Putih dulu tapi Putih buat donno je. Luna mengiau2 kat aku, pastu trpandang macam ada sesuatu je kat buntut dia. toing mentol menyala, okey budak ni nak beranak! yeahhhhh. terus grab kotak cepat2. Memang aku temankan dia la masa nak beranak tu. tengok sekor2 keluar semuanya warna putih. T_T

warna putih lagi? T_T

yeay kawan baruuuuu

kesian Luna, macam biasa bila kucing beranak kan dah jadi termengah2, penat sangat kan. T_T

Luna mesti nak bagi hadiah kat mama dia ni. dia tak tahu nak bagi hadiah ape so dia 'hadiahkan' kita 3 ekor newborn kittehs!!! :') thanks Lunaaaa :D sekarang ni tengah fikir nak bagi nama ape pulak.

pastu abah ngan umi pulak duk tanya2, nak hadiah apa? aku segan lah nak cakap walaupun ada bnyak benda aku nak. tengah borak2 pasal hadiah besday ni boleh plak abah kata

"hey budak ni dah 21 tahun da ni. boleh kena heret pergi pejabat pemilih daftar pemilih ni"

hmmm okeylah abah.


*winks*

11 comments:

ikhwan yusuff said...

wow..hpi bday...May Allah always bless u..:DD

cart kartika said...

wow happy birthday dear.. nice entry!! =)

ika singgah blogwalking sini..
http://cartiecacloset.blogspot.com/

sYiRa LoKMaN said...

SALAM...SINGGAH DR SEGMEN SAMA :)
http://syiralokman.blogspot.com/2014/01/seratus-sunnah-rasulullah-saw.html
MUNCUL KEMBALI ! ^_^
HEHEHE..JOM BLOGWALKING ^_^

tsumiki hajira said...

terima kasih @ikhwan yusuff !
@cart kartika, terima kasih jugaa :D
@syira lokman, orait kita datang! ^_^

Asyraf Khalib said...

Sanah Helwah! Btw entri blog hazirah meriah sgt bila ada gambar2 yg hazirah edit. Kelakar tp awesome.

Wafi Remli said...

Happy Belated Birthday! Maaf terlambat:)

tsumiki hajira said...

@Asyraf Khalib terima kasih sgt acap!! :D
@Wafi Remli terima kasih jugaaa! takpe, wish pun dah cukup! :)

Muhammad Faiz Mohamed Saaid said...

happy bestday, Alhamdulillah, diberi nafas lagi untuk berbakti kepada nusa bangsa agama,

cayalah !!!

tsumiki hajira said...

@Muhammad Faiz terima kasih!!! insyaAllah :D

fatin aziz said...

happy birthday..welcome to the club..club forever 21..hehe..saya pun dah 21, 8 januari ari tu..hehe

tsumiki hajira said...

@fatin aziz terima kasih! yeay jom kita pegi mengundi! :D

copyright © . all rights reserved. designed by Color and Code

grid layout coding by helpblogger.com