my dear Ummi

bersawang gila blog aku nih
habuk bersepah. tikus pun banyak ye ^_^

uh oh!

memang busy gila la sekarang. first sem degree pun dah busy. 10 subjek i kena ambik uolls. mau tak pengsan

pastu sibuk dgn hal lain. kursus tu la kursus ini la. program itu la ini la. meeting, kerja, meeting kerja.
*bajet perempuan berkerjaya uolls

dah lama tak post pasal ibuku Ummi. buat post ni pun dah lama basi berulat. konon nak wish birthday dgn hari ibu sekali masa bulan mei ni. tengok la sekarang bulan mei pun dah nak habis (=..=)

actually i miss her so much. miss her so bad like banging my head into the toilet bowl ulalala~~~ :)

apepun HAPPY BELATED 59TH BIRTHDAY to my MOMMA! =D

emangnya mukaku darinya

memandangkan ummi tak tau pun aku ada blog, jadi aku nak membebel pasal dia sikit kali ni. aku suka juga bercerita pasal ummi dekat kawan2. kdg-kdg diorang pun suka dengar cerita pasal ummi ni.

so, her real name is Azizah. nama manja Zah. nama glemer Zagzazoonzzzkzzkkkkrrrrrr *k mengarut
dah umur 59 dah, hobi dia suka menjahit, tengok tv dan mengacau org. suara macam budak2 katanya

with her.
menjahit? aah. dia memang suka menjahit. dah nama pun tukang jahit memangla suka menjahit. banyak gila baju dia especially baju kurung. wardrobe tak cukup satu. iyelah tukang jahit. nak buat macam mana kan tukang jahit memang suka jahit -.-

tengok tv pulak... hmm kalau time cuti aku balik, almost every free time dia akan duduk atas sofa dan tengok tv. selalunya tengok berita la. kdg2 sambil2 menjahit pun dia ngadap tv. kdg-kdg duk membebel sorang2 depan tv bila tengok drama tengok perempuan jahat.

mengacau org? ye memang. selalu kacau org. especially anak bongsu dia la. kdg2 tngah terperap dalam bilik dia akan masuk dlm bilik dan duduk sebelah. kdg2 paksa org makan. kdg2 membebel. hahahahahahaha ^ ^"

okey memang rindu gila kat dia ni sekarang. mampu tengok gambar je lama2.

orang kata kalau dah rindu sgt tu telefon je la. memang lah kalau boleh nak telefon, borak smpai lebam namun

"ummi, tengah buat apa tu? sihat?"
"ummi okey ja... tengah duk kat rumah la"
"ohhhhh ok ok..."
"ni apasal irah telefon?"

T________________T

adoyai... okey... nampaknya kena ada alasan kukuh untuk telefon ummi lepas ni -.-

ok itu saja hehee


Dan Kami wajibkan manusia berbuat baik kepada kedua ibubapanya; ibunya telah mengandungnya dengan menanggung kelemahan demi kelemahan (dari awal mengandung hingga akhir menyusunya), dan tempoh menceraikan susunya ialah dalam masa dua tahun; (dengan yang demikian) bersyukurlah kepada-Ku dan kepada kedua ibubapamu; dan (ingatlah), kepada Akulah jua tempat kembali (untuk menerima balasan). 
[Luqman 31:14]
0

geradueted.

dengan ini saya mengisytiharkan bahawa pada Mei 2014 saya Tsumiki Hajira telah konvo dengan selamat dan jayanya sebagai pemegang Diploma Teknologi Kreatif - Pengurusan Industri Kreatif dari fakulti yang paling ganas di UiTM iaitu Fakulti Filem, Teater & Animasi

*bunga api meletop satu Malaysia*

meh intai some sneak peak...

my queen and my king

with my big sister

jangkitan virus misai abah

nampak x muka teruja melampau tahap terjun tasik shah alam!

yg paling tak leh blah aku pakai selendang uolls!!! ;D

Alhamdulilahi rabbil alamin. Kau beri peluang padaku untuk gered dengan jayanya tanpa ada sebarang masalah. dengan ada familiku di sisi. Walaupun melepas peluang nak dapat Anugerah Naib Canselor sebab beza pointer 0.04 slack satu sem namun apakan daya, penentuan Dia mungkin lebih baik. and i should struggle for my degreeeeeee!! XD

Oh ummi, oh abah, I lap yu. Dari terengganu naik jetpack datang shah alam hanya untuk tengok anak bongsu ni naik pentas amik scroll. Dengan ramai org sesak2 hujan2 basah2 diorang sabar je demi aku. sob sob XDXD

ALHAMDULILAH! THANKS ALLAH!

(T____________T)

Dan apa sahaja nikmat yang ada pada kamu, datang daripada Allah SWT. Apabila kamu ditimpa musibah, hanya kepada Allah SWT kamu meminta pertolongan.
(Surah An-Nahl, ayat: 35)
0

dilema wanita #2



nampaknya otak dah kemarau. mentang2 lah paper dah nak habis... update blog teros

meh kita gosip2 sikit.

korang mesti pernah ada crush kan.... *takyah tipula.. tengah sengeh cm hape tu

crush? crash? eksiden? langgar moto? langgar lembu?

ye bener sekali. crush itu berlakunya perlanggaran awan dan hujan puting beliung dalam hati kita, dan kita tak mampu menghentikannya.

*k merepek

mcm ni la kot? kan? kan?

maksudnya, awak minat kat seseorang la. dalam diam2 awak memendam rasa ehechehchehceh

bersempena dengan hari crush sedunia ni, moh la kita mengarut psl crush sikit. sejak akhir2 ni ramai plak kengkawan sekeliling duk ceghita pasal crush crush crush. aku pun nak join la sekali like a boss.

iyelah. aku kan suka mendengar. kdg2 kwn boleh je masuk bilik tutup pintu pastu cerita pasal crush dia. aku mmg interested nk dgr. jadi org tengah pun pernah. hehe

sebenarnya aku dah lama experience crush crash crosh ni. ni dah masuk kali keempat aku ada crush kat seseorang, dan seseorang itu semestinya lelaki

*erkkk memang la lelaki kan? 

well, experience ada crush ni sebenarnya menakjubkan tapi menyeksakan. walaupun menyeksakan, tapi still menakjubkan. banyak bagi pengajaran la dgn kita. aku pernah terbaca satu fact ni, kalau kita suka someone tu lebih dari 4 bulan bererti kita dah betul2 jatuh cinta dengan dia. so maksudnya if you have a crush on someone doesn't mean you love him/her.

so far paling lama pun second crush aku... memecah rekod hampir 4 tahun. tp masa tu bebudak kecik comel lagi. memang ntah pape la masa tu. and budak tu tak tau sampai sekarang. oh yeah.

banyak crush takpe, jangan ramai boypren sudah. kalau tak terus jadi playgirl noti noti girl.

alololololo
crush tu sekadar suka atau minat saja. kalau dah jatuh cinta tu, aku rasa bukan crush lagi la kot. memang betul2 angau tahap koma berjuta tahun dah tu

dalam keempat2 kali crush aku ni, first dan second crush aku masa sekolah rendah. third dan fourth pulak masa kat U. yang third ni tak layan aku pastu siap menyampah dgn aku lagi. siap block aku kat fb lg weh. syabas inspekter sahab! dia ingat aku teringin sangat kot dengan dia. puihhh! XD

tp third crush ni la byk mengajar aku erti kesabaran dan erti menilai orang tu dengan lebih bijak.

masa sekolah menengah memang takde crush. iyelah, all-girls school. xkanlah nk crush dkat pompuan. oh em gee.

first crush memang sedih gila. dia meninggal masa kami standard 6. dia mmg tak tahu dan tiada siapa pun tahu pasal ni. mmg x smpat gtau. ohh T_T

fourth crush, ni lain macam sikit... dia macam satu serangan. macam kena panah dengan cupid~

actually yang fourth crush ni pernah nyaris2 nak jadi third crush dulu.... tp awal2 dah rasa dia tak mungkin minat kat kita yg ntah pape ni, jadi terus buat dono je...

sekarang ni bertambah2 crushnye... termasuklah classmate sendiri sekarang..
hati ni still bertukar2. bahaya. mmg xkan melayan kalau perasaan tu dtg.

dan sekarang ni.. aku prefer aku buat dono dulu je la kot. dan aku cuma berdoa yg terbaik la.. kalau betul la itu jodohnya. tp aku cuba ignore la sebaik mungkin. sebab memang tak ready!

so kesimpulannya crush ni seakannya seperti

magic~

dah kita nak terminat kat dia, nak buat macam mana? sukakan seseorang ni bukannya pilihan, memang perasaan tu dah dikurniakan... so pepandai la jaga hati tu.

dengan ayat baiknya, ni semua fitrah manusia... Allah gives you that feelings for a reason... *fulamak!

so? how about uolls???

bagi aku, aku selalu gagal dalam hal2 macam ni. takpe. byk kali gagal dapat belajar macam2. nanti dah sampai masanya, aku takkan ulang lg kesilapan itu. insyaAllah.

Allah tahu apa yang terbaik buat kita kan ^_^


2

copyright © . all rights reserved. designed by Color and Code

grid layout coding by helpblogger.com