my dear Ummi

bersawang gila blog aku nih
habuk bersepah. tikus pun banyak ye ^_^

uh oh!

memang busy gila la sekarang. first sem degree pun dah busy. 10 subjek i kena ambik uolls. mau tak pengsan

pastu sibuk dgn hal lain. kursus tu la kursus ini la. program itu la ini la. meeting, kerja, meeting kerja.
*bajet perempuan berkerjaya uolls

dah lama tak post pasal ibuku Ummi. buat post ni pun dah lama basi berulat. konon nak wish birthday dgn hari ibu sekali masa bulan mei ni. tengok la sekarang bulan mei pun dah nak habis (=..=)

actually i miss her so much. miss her so bad like banging my head into the toilet bowl ulalala~~~ :)

apepun HAPPY BELATED 59TH BIRTHDAY to my MOMMA! =D

emangnya mukaku darinya

memandangkan ummi tak tau pun aku ada blog, jadi aku nak membebel pasal dia sikit kali ni. aku suka juga bercerita pasal ummi dekat kawan2. kdg-kdg diorang pun suka dengar cerita pasal ummi ni.

so, her name is Azizah (ohhh nonaaaa kuu azizah~)
dah umur 60+ dah, hobi dia suka menjahit, tengok tv dan mengacau org. suara macam budak2 katanya.

ummi sangat sensitif dan emosional. cepat menangis dan lemah lembut orangnya.
maklumlah, perempuan melayu terakhir (cehhhh gitueew)

with her.
menjahit? aah. dia memang suka menjahit. dah nama pun tukang jahit memangla suka menjahit. banyak gila baju dia especially baju kurung. wardrobe tak cukup satu. iyelah tukang jahit. nak buat macam mana kan tukang jahit memang suka jahit -.-

tengok tv pulak... hmm kalau time cuti aku balik, almost every free time dia akan duduk atas sofa dan tengok tv. selalunya tengok berita la. kdg2 sambil2 menjahit pun dia ngadap tv. kdg-kdg duk membebel sorang2 depan tv bila tengok drama tengok perempuan jahat.

mengacau org? ye memang. selalu kacau org. especially anak bongsu dia la. kdg2 tngah terperap dalam bilik dia akan masuk dlm bilik dan duduk sebelah. kdg2 paksa org makan. kdg2 membebel. hahahahahahaha ^ ^"

okey memang rindu gila kat dia ni sekarang. mampu tengok gambar je lama2.

orang kata kalau dah rindu sgt tu telefon je la. memang lah kalau boleh nak telefon, borak smpai lebam namun

"ummi, tengah buat apa tu? sihat?"
"ummi okey ja... tengah duk kat rumah la"
"ohhhhh ok ok..."
"ni apasal irah telefon?"

T________________T

adoyai... okey... nampaknya kena ada alasan kukuh untuk telefon ummi lepas ni -.-

ok itu saja hehee



No comments:

copyright © . all rights reserved. designed by Color and Code

grid layout coding by helpblogger.com