dilema wanita #3

kenapa mesti terlalu serius?

kenapa mesti terlalu menjaga?

kenapa mesti nak marah2?

adoi.. please la.. >_>


grrrr makan org

ni semua gara-gara dah banyak kali kena marah dgn org lain. sebab apa? sebab perangai sendiri la. kekadang kita nak bergurau, nk happy2 mengusik, nak ceriakan suasana yang kelam tu, tapi tetibe orang takleh terima dan ingat kita ni otak biol. ayo

paling takleh blaa bila sesetengah org tu konservatif sgt.. i mean terlalu mementingkan keperempuanan sejati dan terlalu berfikir secara negatif terhadap sesuatu benda... tolongla take it easy men.

hmm salahkah berperangai macam ni? salahkah menjadi diri sendiri? 

"weh, jalan tu leklok sikit.. terkangkang macam hape.."
"yelah yelah.. ok.."

kalau stakat macam tu boleh diterima lagi.

"kau ni boleh tak jangan buat muka macam tu, kita ni perempuan, jaga la sikit.."
"........"

kalau yang macam ni aku dah rasa lain macam da

"control la sikit... kau kan perempuan.. kena ayu sikit.. buat pe nak gila2.. nanti tak de orang nak.."
"........"

yang ni sentap makcik oi.

"kau ni, depan laki pun buat gila macam ni... control ayu la sikit.. "
"......"

dalam hati cakap, foooinnneeeeeeee

fooooinnnee la kan kena ayu, jaga adat keperempuanan be like a girl if you are a girl semua tu.

tapi kalau dah nak jaga sangat sampai dah jadi fake, aku memang takleh terima, seriously..

i am not fake. i am being myself and i don't like to be anybody else :(


sejak azali lagi aku ditakdirkan begini.. tapi kalau ada benda yang memang salah memang akan aku betulkan insyaAllah...

mood = stressed dgn diri sendiri >_<

so which one you will choose?

perempuan yang fake feminin control ayu gila ke atau perempuan yang memang gila2?

No comments:

copyright © . all rights reserved. designed by Color and Code

grid layout coding by helpblogger.com