dilema wanita #2



nampaknya otak dah kemarau. mentang2 lah paper dah nak habis... update blog teros

meh kita gosip2 sikit.

korang mesti pernah ada crush kan.... *takyah tipula.. tengah sengeh cm hape tu

crush? crash? eksiden? langgar moto? langgar lembu?

ye bener sekali. crush itu berlakunya perlanggaran awan dan hujan puting beliung dalam hati kita, dan kita tak mampu menghentikannya.

*k merepek

mcm ni la kot? kan? kan?

maksudnya, awak minat kat seseorang la. dalam diam2 awak memendam rasa ehechehchehceh

bersempena dengan hari crush sedunia ni, moh la kita mengarut psl crush sikit. sejak akhir2 ni ramai plak kengkawan sekeliling duk ceghita pasal crush crush crush. aku pun nak join la sekali like a boss.

iyelah. aku kan suka mendengar. kdg2 kwn boleh je masuk bilik tutup pintu pastu cerita pasal crush dia. aku mmg interested nk dgr. jadi org tengah pun pernah. hehe

sebenarnya aku dah lama experience crush crash crosh ni. ni dah masuk kali keempat aku ada crush kat seseorang, dan seseorang itu semestinya lelaki

*erkkk memang la lelaki kan? 

well, experience ada crush ni sebenarnya menakjubkan tapi menyeksakan. walaupun menyeksakan, tapi still menakjubkan. banyak bagi pengajaran la dgn kita. aku pernah terbaca satu fact ni, kalau kita suka someone tu lebih dari 4 bulan bererti kita dah betul2 jatuh cinta dengan dia. so maksudnya if you have a crush on someone doesn't mean you love him/her.

so far paling lama pun second crush aku... memecah rekod hampir 4 tahun. tp masa tu bebudak kecik comel lagi. memang ntah pape la masa tu. and budak tu tak tau sampai sekarang. oh yeah.

banyak crush takpe, jangan ramai boypren sudah. kalau tak terus jadi playgirl noti noti girl.

alololololo
crush tu sekadar suka atau minat saja. kalau dah jatuh cinta tu, aku rasa bukan crush lagi la kot. memang betul2 angau tahap koma berjuta tahun dah tu

dalam keempat2 kali crush aku ni, first dan second crush aku masa sekolah rendah. third dan fourth pulak masa kat U. yang third ni tak layan aku pastu siap menyampah dgn aku lagi. siap block aku kat fb lg weh. syabas inspekter sahab! dia ingat aku teringin sangat kot dengan dia. puihhh! XD

tp third crush ni la byk mengajar aku erti kesabaran dan erti menilai orang tu dengan lebih bijak.

masa sekolah menengah memang takde crush. iyelah, all-girls school. xkanlah nk crush dkat pompuan. oh em gee.

first crush memang sedih gila. dia meninggal masa kami standard 6. dia mmg tak tahu dan tiada siapa pun tahu pasal ni. mmg x smpat gtau. ohh T_T

fourth crush, ni lain macam sikit... dia macam satu serangan. macam kena panah dengan cupid~

actually yang fourth crush ni pernah nyaris2 nak jadi third crush dulu.... tp awal2 dah rasa dia tak mungkin minat kat kita yg ntah pape ni, jadi terus buat dono je...

sekarang ni bertambah2 crushnye... termasuklah classmate sendiri sekarang..
hati ni still bertukar2. bahaya. mmg xkan melayan kalau perasaan tu dtg.

dan sekarang ni.. aku prefer aku buat dono dulu je la kot. dan aku cuma berdoa yg terbaik la.. kalau betul la itu jodohnya. tp aku cuba ignore la sebaik mungkin. sebab memang tak ready!

so kesimpulannya crush ni seakannya seperti

magic~

dah kita nak terminat kat dia, nak buat macam mana? sukakan seseorang ni bukannya pilihan, memang perasaan tu dah dikurniakan... so pepandai la jaga hati tu.

dengan ayat baiknya, ni semua fitrah manusia... Allah gives you that feelings for a reason... *fulamak!

so? how about uolls???

bagi aku, aku selalu gagal dalam hal2 macam ni. takpe. byk kali gagal dapat belajar macam2. nanti dah sampai masanya, aku takkan ulang lg kesilapan itu. insyaAllah.

Allah tahu apa yang terbaik buat kita kan ^_^


2 comments:

Khairulsyarafi Ruang Monolog said...

adoiii..syoknya baca serius syok...hahaha..

amboi3 bnyok benor crushnyaa, mcm candy crush doh..

btw it's magiccc~~

tsumiki hajira said...

yeahhhh~
macam, magiccc~ *buat muka pondan

copyright © . all rights reserved. designed by Color and Code

grid layout coding by helpblogger.com