adik beradikku kukumalu.

tengah membelek2 post2 lepas oh oiy ohhhohoo,
lupanya tak pernah lagi bercerita pasal adik beradik

mcm ni la gamaknye

woihohohohihihoihohoihh. kemain post banyak2 apa pasailah tak post langsung pasal adik beradik sendiri.

for the past 21 years, aku dah sedar rupanya ada 5 org kuat dalam hidup sepanjang hidup. disebabkan aku anak paling bongsu dalam family, memang sudah tentulah akan dibelai dimanja dicintai oleh 5 orang ini.

sudah tentu sekali aku menjadi rebutan mereka

namun, bukan pintaku untuk dilahirkan sebagai anak bongsu

gambar diorang masa kecik. aku tak wujud lagi -.-

btw I MISS THEM SO MUCH. MISHUUUUU UOLLSLLSS.

mari kita mulakan ceramah ini.

*drumrolls*

1) abang sulung

cerianya~~

diberi nama Azmidi, dengan nama glemernye Ironman (kerana terlalu melampau minat Ironman Transformers dan sebagainya). Umur dah masuk 33 tahun tapi perangainya menunjukkannya org muda. *mudala sangat -.-
biasalah. peminat anime, games dan gadget. orangnya skema, berdisipilin dan workaholic. (berpadanlah dengan gelaran anak sulung)

dulu dia nilah yang rasuk aku sampai main game dan baca manga. dia banyak koleksi manga, komik Cina, ngn majalah kreko utopia gempak semua. suka gila menyakat aku, selalu main game dgn dia masa kecik2. gila karaoke.

sekarang dah kahwin dengan seorang cikgu, dan dah dapat sorang anak laki yang sungguh hensem lagi poyo.

2) kakak no.2

muka garang nak mampoih

nama dia pelik - Haznita. hidung paling mancung dalam family. umur dah 32 tahun. perangai pun paling pelik, degil dan sebagainya. luar nampak keras tapi dalam hati seindah taman tasik shah alam.

banyak tolong aku, banyak bebel macam ummi, dan mostly characteristics yang ada pada ummi turun kat dia ni lah. semua tagline, perangai semua ikut ummi. suara sedap macam fauziah latiff. dia ni la belajar kt uitm jugak dulu. garang giler kot.

dah kahwin dengan org Ampang poyo. haha

3) abang no.3

atototototo

nama dia Azmizi. yang ni buleh dikatakan clown dalam family. penghibur hati dengan gurau senda dan gelak dia yang ntah pape. yang ni naughty sikit, sangat berbeza dengan abang yang first tu. masa kecik dia selalu bawak jalan2 pusing kampung naik basikal. 

peminat bola, soccer and racing games. umur 30 tahun. dah kahwin dengan gadis Kuala Terengganu dan, kebaaaboooom.... anak dah tiga weh.

4)kakak no.4

mcm anak org puteh. bwek

nama dia Hazimah. dia ni cikgu maths kat sekolah rendah, ngajar kat Perak. garang giler jugak.
boleh dikatakan... dalam family, dialah paling rapat dan memahami aku. walaupun selalu bebel dan cubit aku kalau aku buat perkara yang ntah pape. dulu dia nilah yang paksa aku pakai tudung dan solat (haa ler dulu kecik2 liat gila nak buat semua tu). suara sedap sampai tahap menyanyi dalam jamban.

dia ni lah duk selalu gelak bila aku buat lawak ke hape. dia ni lah yg suka sakat aku.

aah dulu selalu duet dengan dia ni laaaa. dulu toilet rumah bersebelah2 je. pastu bila dia nyanyi aku sambung. bila aku nyanyi dia smbung. pastu melalak selama2nya. lalalalala.

dah kahwin dengan orang Pahang. baru dapat anak first aritu. hihi.

5) kakak no.5

comelnye. sekarang? hmm

hahhaha yg ni panjang ceghitanya. namanya Haziyah. umur 24 tahun. yang ni paling special. duduk rumah je, tak sambung belajar, tak kerja. memang special.... adoi, dia ni memang penyeri hidop aku.

dia penghidap Dyslexia, memang boleh dikatakan troublemaker la dalam famili hehehehe. Dyslexia ni seangkatan dengan down syndrome, autism dan sebagainya as penyakit gangguan yang mengganggu cara pembelajaran dia la. berbanding dgn yang dua tu, Dyslexia lagi normal, yup, dia memang nampak normal, boleh borak macam biasa, cuma cara pemikiran dia tu tak berapa nk matang lagi la.

walaupun dia kakak aku, tapi nampaknya aku dah macam kakak dia kena tengok2 kan dia. masalah dia yang alami sekarang ni, dia obese la plak. kuat makan macam monster! hadoi... pastu suka betui kacau aku, buat aku mengamuk sampai pernah aku pukui dia dengan penyapu (jahat gila la kan) hahahahaha.

tapi sekarang tak buat dah. sebab dah sedar yang dia memang macam tu, dan dia takkan berubah. tapi walaupun bagi masalah, kadang2 dialah penyelamat keadaan. XD

walaupun masalah pembelajaran, dia terer benda lain. kelebihan dia, dia pandai main komputer, online, main game, fb dan cepat ingat sesuatu benda. dan juga.. pandai masak. camne tak temok???? adoi

belum kahwin lagi yang ni. tapi dia suruh aku kahwin dulu

*                            *                       *                        *                                  *

ni gambar terkini. yg kecik tu anak sedara.

hahahahaaahhaha tu je adik beradik aku. tak ramai pun, 5 orang jerwwwwww. plus dgn anak2 bulus aku 8 ekor. 

sebenaqnye adek kecik ni rindu gak abang2 kakak2 semuaaaaaa. alaaaa semua dah kawin dan bawak haluan masing2. SEMUA DAH KAWINNN!!! why??? whyyyyyyyyyyyyy

sebab tulah hidup aku bertambah bosan sepi sunyi siang bagaikan mentari.

dan aku tak sangka aku dah besar sekarang ni. dah degree dah sekarang ni. 

macam mimpi jer

0

Liebster Award #6 - by Cik Kee

OH EM GEE! KENA TAG OH EM GEE OH EM GEE.

sepak! hikhok! sepakkkk

TELAH DITAG OLEH CIK KEE.

HAHAHAHAHAHA TEROS CANCEL BUAT ASSIGNMENT. -.-




Peraturan tagging main game game kuci-kuci ni.

1. Kena mention orang yang tag korang tu ye. dgn link2 blog dia sekali.
2. Tsumiki tanyo 11 soklan. tak jawab siap ah. XD
3. tag balik 11 orang yang lain korang rse nak tag.
4. Gitau diorang, "korang kena troll."
5. jawab 11 soalan yang orang yg tag kita tu dan post sekali.
6. dan 11 facts about kita.

haaaa gitew jerw caghenye.

11 soalan yang Tsumiki ajukan pada orang yang bertuah gila kena tag tu;

1) siapa nama ibu
2) ciri2 lelaki idaman
3) perkara paling pelik yang pernah korang buat.
4) idola anda.
5) suka kucing tak.
6) tengah buat apa sekarang. belajar ke. kerja ke. kat mana dan course apa.
7) apa yg menarik di blog tsumiki hajira.
8) pandai masak tak. share satu resipi.
9) filem/drama apa yang paling menyedihkan pernah korang tengok sampai menangis meleleh2.
10) ceritakan tentang crush anda (kalau ada la.)
11) jenis darah.

pelik tak pelik soklan ni, tak kira! JAWAB JUGAK.

orait. next. 11 facts about me.
baru haritu post 20 facts about me. tak lama nanti semua org dh tahu secret aku -.-

1) suka dengar and follow up kisah cinta orang. dah selalu jadi 'org tengah'
2) suka layan lagu melayu tradisional
3) choose to be unique and tak suka disama2 kan dgn org lain.
4) susah sikit nak tunjuk perasaan melalui perbuatan.
5) suka karaoke dan buat aksi melampau
6) tak berapa gemar makan nasi lemak kecuali air tgn ummi
7) dah byk kali minat/ suka kat laki tp kdg2 trpaksa buang dan avoid perasaan tu sebab tak ready nk kawin lagi T_T
8) suka pakai baju besar sampai org ckp kita gemok.
9) suka warna ungu dan hitam
10) cepat terasa, cepat down, cepat mengamok. tapi cepat cool. teeheee ^^
11) mabuk darat.

okeyhhhhh. fuhhh. next ni tsumiki menjawab soklan cik Kee kita ni...

1. Aktif sukan ke tak..??
tak langsung. suka main badminton ngn bowling saja kbai

2. apa impian korang..??
berjaya dunia dan akhirat. meraih rahmatNya.

3. Keja ke tak..?? kalau keja..Keja apa skang nie..??
tak kerja lagi. tengah belajar kt UiTM. Degree.

4. korang dah like tak page Kee..kalau belum tolong like lah..
dah like dah. hoho

5.korang suka ke tak ngan blog Kee..kalau suka Terima Kasih..kalu tak suka..bagi tau lah..Kee boleh perbaiki..
suka. COMEL TAHAP MENANGIS.

6. Suka chocolate ke tak..??
TERAMAT. kalau bleh nak semua benda yg dimakan tu ada chocolate.

7. Korang suka selfie.??
tak suka sgt sebenarnya. so jarang la. kdg2 selfie pon sebab nak check jerawat kt muka.

8. benda apa paling best korang rasa.??
rasa bahagia disisiNya. (sekarang pun bahagia)

9. umur brapa..??
89.. ehhhh tak. 21.

10. sapa bestfriend korang??
so far takde best friend yg diiktiraf. lebih suka berkawan dgn semua org. i dont believe in bestfriends.

11. last..suka k-pop..??//k-drama??
sukaaaaa gilaaaaaaaaaaaaaa tapi dulu la.

HAAAAAAA TUDIAAAAAA. SIAP SUDAH MENAIP DGN JARI KEBAS2 NI.

apepun thanks cik Kee kita ni tag kita. singgah2 ler blognya. aawww malu kita taw =..=

so orang2 yg bertuah yg bakal menyambung legasi ini adalah;

BUAT YE. JGN TAK BUAT. TEMBAK NGN PISTOL AIR KANG. HEHE

HWHEHWEHWHEHWHEHEE.

3

semput woi

boooyeah

haaaaahahahahaa, satu benda je nk cakap,
SEMPUT WOI SEMPUT.

berdebor2 jantong macam nak tercabot pecah pastu meninggal.

Degree ni, sem 1 okey laa, bleh tahan lagi laa. masuk je sem 2 terus kemengongan bertambah2 tahap infiniti.

okey dah nampak da dah nampak da.

baru first day kelas dah dpt assignment 3D gila laaa wehhhh wehhhh adoi
*hempok kepala kat meja*

first week dah de assignment, wow. takpe takpe, ni namanya CABARAN.

apepun harap sem ni boleh perform laa.. sem 1 haritu masyaAllah.. tergolek2 frust tapi sokaylah biasalah tu.

aku ni dahlah takde basic fine arts drawing digital drawings semua tu... memang gila la aku kali ni.

SERIUS. SERIUS.


AKU MEMANG AKAN GILA KALI NI. YEAH BEBEYH.

itulah... masa cuti sem hari tu duk merungut bosan bosan bosan. bila dah masuk belajar balik terus nak cuti balik.

tiap2 hari kena buat drawing. nak praktis semua. skills teramatlah terok dan amat senang sekali kalah dengan budak tadika yg masok prtandingan melukis poster tu

tapi apepun lebih bersyukur dapat tempat tidur yang selesa.

katil pwinshes. byk betul kwn sekatil.
*tukar topik tetibe

macam biasalah, kita balut semua benda yang tak berbalut. nasib baik pembalut kecik, kalau dak dah lama dengan dinding2 rumah tu sekali gua balut.

tmpal dot dot dot.


pon ade kawan jugak kat situ.

dgn loker2 skali aku balut.

SEMOGA PWINSHES TSUMIKI HAJIRA NI BERJAYA LA. AMIN.
0

hati.


hati oh hati.

kenapa fikir benda yang merepek ni haa?
kenapa fikir benda yang tak penting pun haa?
kenapa haaa? kenapa heeee?

KENAPAAAAAA?

susah jugak jadi orang muda ni. darah muda.
always craving and tak sabar2 nakkan life partners!

hey! awak tu mudaaaaa sgt nak cari life partner!
fokus woi fokus!
degree tak abis lagi.
dah tu, kerja pun takdak lagi.
jangan mengadaaaaa!


sebab tu aku dapat bertahan sampai sekarang dan insyaAllah pada masa yg akan datang!
sampai bila2 pun kena letak Dia di tempat yg paling atas di dalam hati.

hati oh hati.

walau dekat ke jauh mana pun dia tu,
grrrrrrffgggrrhrhrgrghhh
*simbah ais atas kepala

hati oh hati.

ini semestinya dugaan dan ujian dari Dia..
Dia nak uji aku samada aku pilih Dia atau dia...

so, that's the point!
Dia akan tentukan dia untuk kamu, ingat tu.

cintailah Dia, bukan dia!

INDEED.
3

copyright © . all rights reserved. designed by Color and Code

grid layout coding by helpblogger.com