kecelaruan identiti 2

again keliru dengan diri sendiri dah macam org sakit multipersonality disorder 

the truth is being revealed

lompat

sejak dari umur 13 tahun (tingkatan satu) memang dah ke luar negeri, duk sekolah jauhhhh kat Seremban sana nuh. kat sekolah jumpa plak orang dari seluruh Malaysia. sabah sarawak semua ada juga.

jadi seperti yg dijangkakan kita memang akan berkenalan dan ada ice breaking sesama sendiri

masa ice breaking haruslah tahu asal negeri mana

dengan penuh cool dan stailo aku menjawab aku dari Terengganu.

"ohh, Terengganu kat mana?"

"Besut...."

setakat orang tak pernah dengar nama tempat 'Besut' tu pun aku redho dan mmg boleh terima lagi. 
memang everytime orang buat muka pelik aku akan explain sepenuh hati

"Alaa... Besut tu sempadan negeri Terengganu ngan Kelantan..huk aloh"

ni ayat yg slalu digunakan. setiap kali orang tanya Besut tu kat mana.

so disebabkan sempadan Kelantan, dekat dengan Kelantan, memang orang yang tinggal kat Besut, Terengganu ni mothertonguenya loghat Kelantan.

JADI. ramai yang mula conpius dengan identiti aku yang sebenarnya

lorh buat pe diorang nak conpius. dah memang begitu faktanya.

"cakap Kelantan, tapi orang Terengganu?"
"orang Terengganu tapi tokleh cakap Terengganu?"

...dan lama-lama akhirnya bertukar

"KAU NI SAPA SEBENARNYA?"

lol. tak pasal-pasal conpius dengan diri sendiri haha

i can talk in both loghat.. but my mothertongue is Kelantanese bebeh.
i still can understand Trganu but not so fluent
because i have many relatives in higher Trganu area...

*eit cakap omputih plak XD

haha

2 comments:

NJihe.am said...

Salam singgah, jemput segmen: novel diagnosis, header, topup, vector art, tudung untuk dimenangi.. http://studioous.blogspot.com/2015/02/1st-segmen-kerjaya-blogger-ipt-by.html

Maria Firdz said...

Hehe... Takpe. Kita satu malaysia..
Saya datang ziarah, baca entry dan follow...
Moga diberkati dan dirahmati Allah selalu... :-)

copyright © . all rights reserved. designed by Color and Code

grid layout coding by helpblogger.com