day dreaming kejap

okey serius tak tau nak update ape! boring! tapi padahal exam melambak lambak lagi

what a boring study week~

have no idea lol

okey listen. sekarang ni ada benda nak share. kalau nak share pasal favourite wedding themes boleh tak? i mean, WEDDING! bukan menggatai nak kahwin ka apa, cuma tangan ni menggiggilggigigl semacam tak tahu nak taip apa da

okeh, mode gatai switched on! *dang*

so, let me dream for now~

1) themes

aku suka warna dark purple, lilac, peach, rosy pink, light yellow, cream, or nude brown. most of these colours are pastels and it looks soft to be seen and to be touched *heh? =="*
simple, ada bunga2, spring wedding gitu.

pastel colours i think
kesimpulannya, aku suka pastels. hehe

2) bridesmaids. *betul tak spelling

aku nak bridesmaids ramai-ramai. hehe. konon macam princess la tu. eh tak la. saja nak bawak geng. tak mau lah nanti segan dan terlampau excited nanti nak borak kat sapa. 

hohoh =="

*okeh gewdiks*

3) gubahan hantaran.

memandangkan kedua-dua kakak gue yang sudah berkahwin telah mencipta hantaran sendiri, makanya gue pun kena ikut jejak langkah mereka juga. bukan terpaksa, tapi memang nak pun. lagipun kalau buat sendiri lagi puuuuasss kan. hi hi.

maybe just like this?

or like this? eye catching colours
..tambah-tambah plak nak buat sesimple yang boleh, tapi still cantik dan tidak memakan bajet yg tinggi.

nak 3-5 hantaran pun cukup dah kot. takde langsung pun xpe.

4) pelamin

nak simple tapi cantik. that's it! biar nampak lembut di mata, sedap disentuh *eh?* 

a lots of flowers! some beautiful sets and lightings of coz

kalau boleh nak pelamin sekadar utk bergambar je. xnak bersanding actually

nak bunga ni. hehe
lightings pun penting juga kdg2.

white and my colours.

5) aturcara majlis.

as simple as i want. the simplest everrrrr! still mengikut adat Melayu dan paling penting benda yang paling wajib - Akad Nikah la kan. in a day. not a week! 

maybe it will be much simpler than ever. 

Akad Nikah, pastu kenduri. dah cukup!

but i'll ensure that it will be held in a hall! *maybe a small hall?

6) kek kahwin? or puulutttt?

to be honest, i prefer cakes. the smallest cake ever. kahkah. awat pasaipa? sebab tak berapa suka sangat makan kek ni. nanti tak abes

it should be like this?

hahahahaa
7) baju kahwin. 

baju kurung with soft colours.

lace and peach

kalau nak kahwin tak ada baju kahwin maka tak jadilah kahwin. eh. agak2 ade tak orang kahwin pakai t shirt

i prefer dresses and baju kurungs. selesa gitu. tak mau ketat2. bior tutup aurat la

maybe nanti nak satu persalinan je kot. dua la plg banyak.

dan teringin nak pakai songket. kihkih *org ganu biasa la

8) bouquet

bunga kat tangan tu pun boleh design lawa sket. hahahaa. mengikut tema yg ditetapkan atau pelik sket. asalkan tak berat

glemer gitueee
bunga macam ni pon boleh

tak gitu? =..=

okey dah puas berangan. 
the conclusion is, kalau bleh nak kawin secara bersederhana, selagi ada benda tu kita boleh buat sendiri, better buat sendiri la. yg pasti, taknak susahkan family members utk kemas semua..

i hope i can achieve that. lets see then

tetibe nak kawin semua preparation ok tapi calonnya?
hampeh hahahahhaa

3

TEATER RADEN GALO

selepas hampir 4 bulan berhempas pulas
akhirnya membuahkan hasil.

ALHAMDULILLAHIRABBIL AALAMIIN....

setelah mengharungi pilihanraya kelas, aku akhirnya dipilih menjadi YB. eh tak. pengurus acara untuk pementasan TEATER RADEN GALO. *granddddd gitu XD

grand tak grand aku yang susah. haha. selama seminggu berkampung di Dewan Sri Budiman untuk minggu produksi menahan sejuk dan mengantuk. 


preps for the show.
pengalaman masuk tv1 - unforgettable.

yang masuk tv ni laaa tak leh blah. aku memang tak prepare langsung nak kena interview nihhhh. mana tak nya. beberapa hari lepas dah kena interview, ramai pensyarah bising sebab tak pandai bercakap. bukan xleh bercakap, ya Allah seriously memang gugup gilaaaa kot masa tu. kaki menggeletor tau dakkkkk T_T

next time kalo nak suruh masuk tv, aku nak nyanyi jerrr, aku tak nak cakappp! T_T

selain itu pengurus acara yang kena mengawal setiap pergerakan pentadbiran. memastikan kelancaran acara. pelakon pula sibuk dengan rehersal bagai. tapi rasanya, boleh dikatakan, semua orang teramattttt sibuk masa tu -,-

Alhamdulilah sekali lagi, hard work do pays!

here are some peek-a-boo on Raden Galooooo showtimeee

Raden Galo (di hadapan, tengah) setelah menyamar sebagai lelaki
Raden Galo (tengah) dan rakan2
Raden Galo ketika kemangkatan bonda kandungnya T_T
Ayahanda Raden Galo, Perabu Daha murka terhadapnya
*foto sumber ehsan dari Abg Fizi

the show was a big success. syukur padaMu ya Allah.
kejayaan ini bersama-sama. pensyarah, batchmates, dan juniors banyak membantu dan menggembleng tenaga ke arah kejayaan ini. :D


ni paling best. family datang support! T_T
2

another hero incoming!

rasa macam baru je update pasal character class Kali from MMO game Dragon Nest Sea tu.
sekarang aku happy gila! tak sabar! ada character baru laagiiii yeahhhhhh

Kali itu sexxaayyy, yang ini kita persembahkan...

*drumroll* *drumroll*

ASSASSIN!!!!

*auwww hensemnya

tapi dia keluar tahun depan. sokaayyyy i can wait forever!!!




preview pun nampak cooooooool giler! i wish i can have husband who can be an assassin yang boleh lempang orang!! *okey mengarut!*


great skills, great character. tunggu sajalah. hewhewhew
0

copyright © . all rights reserved. designed by Color and Code

grid layout coding by helpblogger.com