top 6 best things ever

sejak dah pindah rumah baru ni dekat pulak dengan kawasan semak dgn kawasan lembu beristirehat... rumah kat hujung dunia, so memang selalu la encounter dgn macam2 jenis haiwan. 

hari tu biawak, pastu mentadak mentadu, pastu ulor, pastu pok kor pastu bla bla bla lalalla hahahaha.

kadang2 nak mandi ada je serangga dalam toilet. lipas tu biasalah, tebuan la apa la. menjerit2 dalam toilet macam orang tak betul da.

aaaaaaakekeekeoekekkeokoe

aku ni sebenarnya takut geli dengan benda2 merayap ni. ada orang tak geli langsung. ada org suka. ada org takut sampai lompat tebus siling

jadi. dengan itu mempersembahkan

1) lipas



kesukaan kaum hawa di dunia ini. aah. in bracket hihi.majoriti kawan2 aku suka sangat dengan benda alah ni sampai tahap lari tebus dinding.

aku? takdelah takut sangat. cuma kalau lipas in flying mode, aku pun cabut la. hahahaha. apepun benda ni kotor, pastu dia boleh je kencing mana2. kencing tu la bahaya.

kalau yang merayap2 kat atas darat tu aku berusaha la cari apa2 untuk memenyek lipas ni jadi dodol.

2) tebuan



aku paling takut dengan benda ni. fobia gila!  dah la dulu pernah dia gigit bontot aku. kuang ajar betul!
sekarang ni nampak je dia tengah bersiar2 area berhampiran aku terus angkat kaki ohohohohoo

tak pun terus grab ridsect sembur kat dia

3) lipan 



aaawwwuhhhh kalau yang kecik, boleh tahan lagi, tapi still berbisa. kalau yang besar yang warna merah menyala tu perghhh, aku serah kat abah la untuk settlekan. ummi dan abah tak takut sangat serangga merayap macam ni. aku yang melebih lari masuk bilik hiihihihi.

4) cengkerik




benda ni tak berbisa kan? selalunya kalau aku nampak dia ni meloncat aku pun turut meloncat2. takut jugak la katakan. yang aku serahkan dengan kucing2 aku. diorang suka main2 cengkerik ni.

nasib baik ada kucing. heee

5) ulat berengga


ewwwwwwwww wwewyewywywywywekkwkk~!

selalu ada kat sampah yang dah terlalu lama diperap. kat dapur la selalunya. kat sampah yang basah2 tu. eeeeeeee geli. bahaya tau benda ni. kecik2 boleh je masuk dalam badan kita eeeewwwww

6) lintah



berlendir melekit eeee. benda ni time2 hujan pun ada jugak. dalam sawah.. kat hutan.. pernah la kena cekik darah dengan dia ni. tak rasa apa2, tapi terus menangis bila nampak banyak darah keluar. eeeeeee

nasib baik tak berbisa. orang siap buat terapi lagi dengan lintah sekarang ni

dah2. makin lama makin tak berani nak tulis entry sebab ngadap gambar2 ni. geli jugak tengok adoi! saje je nak bagitau senarai benda yang paling best ni. wew


so, what say you? :D

8 comments:

Miss YuKa NoLieY said...

assalamualaikum...errr...masyaallah..terkejut sy tengok artikel awk yg ni..sume nya binatang yg sy pling benci..naik geli geleman sy :(

Liza Licha said...

hm.. sama laa.. adoihh.. xsuka entry hi.. geliiiiiiii :) singgah baca entry pstu dh klik nuffnang awak dah. hihi

tsumiki hajira said...

heeee.. saya pun tak suka.. saje nak buat suspens.. thanks miss yuka ngan liza licha... :D

Nurulee said...

i tak suka semua jenis ulat.
bukan takut tak suka je.

gahahaa,

tsumiki hajira said...

tak suka? sama ler... tak semua ulat kita takut... cuma dia merayap tu yg tahan tu :'O

Liana Sulaiman said...

seram tengok binatang tuh..

Scha Aryana said...

Segala jenis ulat scha takut tambah2 lagi ulat gonggok tu.. haha

tsumiki hajira said...

ulat gonggok? aieeeee.... tu lagi la... XD

copyright © . all rights reserved. designed by Color and Code

grid layout coding by helpblogger.com