beginilah rasanya

beginilah rasanyaaaaaa, dejavu sentiasaaaaa! masa diploma dulu, setiap kali masuk semester baru memang akan rasa kebaharuan setiap semester~

*kebaharuan pun boleh -.- *

BEGINILAHHH RASANYAAAAAA~

gwhhahahhahaa

daftar kolej pun sudah, daftar uitm pun sudah, tunjuk muka kat kaunter HEA pun sudah. sekarang ni ada program pulaaaa. alaaaa awal2 masuk ni standard la ada program itu ini. tapi bukan MDS (Minggu Destini Siswa) tau, sebab aku kan diploma kat UiTM jugak. ni program biasa2 je, banyak taklimat. hohoi.

dengar taklimat ni memang mengingatkan aku masa awal2 MDS. banyak sgt taklimat. taklimat pasal fakulti, pasal orang2 atas fakulti, pasal daftar kursus online, library kat UiTM, kemahiran insaniah dan bla bla bla. memang ini kali kedua mendengarnya, so agak bosan sedikit la, tapi dengar je la kot2 lupa kan. heehehe. time tgh dgr org membebel tu kita buat benda lain. eh eh.

perasan jugak ramai kawan2 yang aku kenal masa diploma dulu dah tak nampak batang idungnya. tak sambung sini la kot. mungkin sambung lain. mungkin tak sambung. dan ketiadaan diorang membuatkan suasana memang amat berbeza sekali... ya, emangnya sangat berbedaaaaa!!!

exactly macam muka aku haritu

berikut adalah laporan orang terkezut masuk degree;

1) fening fening dengan urusan rasmi

urusan rasmi dgn UiTM iaitu daftar itu daftar ini daftar segala mak nenek yang perlu didaftar, walaupun dah penah diploma di UiTM namun short term memory loss. daftar semua benda macam budak baru nak masuk.

ptpptptptpptptptptn pun baru mintak. tp Alhamdulilah, semua setel dengan baik dengan jayanya dengan happynya.

2) new classmates

yang ni perubahan yang paaaaaaaaaaaling ketara. iyelah, sebelum classmates semuanya jenis yang huha huha. sekarang dah masuk jurusan Animasi, semuanya krik krik krik. hehehe. sian kita sorang2. tak tau cmner nak start dulu. 

tapi apepun diorang fabulus

3) new housemates

housemates semuanya budak sama batch dengan aku masa waktu diploma dulu. Sorang je fakulti lain. tapi okeylah, at least dah kenal sesama sendiri.

4) dan semestinya, new course. HAHA

ppuhhhh! bercakap pasal degree aku ni, aku kaku seketika. cam tak caya dah bertukar bidang. tapi bidang yang aku minat la. dari dulu Diploma Pengurusan Seni, sekarang dah Ijazah Sarjana Muda Animasi & Teknologi Skrin. memang dah lama kejar bidang ni, since kecik lagi duk bermimpi nak buat kartun.

5) new me!

aku tak tahu la apa yg baru dalam diri aku cuma kali ni kehyperan tu dah terkawal sikit la. dulu lagi hyper super duper muper thunder typhoon kuci kuci hyper.

6) kuliah sana sini.

kuliah bertambah tambah hah! ada 10 subjek nak kena lepas sem ni ayoyooyoyoyo. again i am hoping and struggling again for dean's list. Amin!

7) lifestyle berubah.

dulu kita byk bergerak, sekarang tangan je yg byk bergerak sebab banyak buat drawings. seriously i enjoyed drawing so much ngeggehgehhgehghehehh

makan pun still kena control la, air pulak kena catu kat sini. catu pun selang 2 hari 2 hari, jadi takdelah masalah besor mana pun. assignment dah start menggunung dengan sendirinya

#                 #                #

hmm. itu je lah dpt conclude buat masa ni. sapa2 yg nak tahu lebih pasal course yang aku bawak kt UiTM ni tanya je ok ok ok ok?? ^_^

aku akui la, aku mmg takde basic animation dgn drawing. stakat melukis tu boleh la. tp animation 2d pun tak lepas lagi acano.. dah name pun pelajar degree yg masih belajar kan. asal minat dah de insyaAllah kita boleh belajar dan terus belajar seperti mana yg patut~

pray for me ok! :D

ececey

5 comments:

Farrah MF said...

Tahniah dpt pursue study dlm bidang yg diminati. Akak doakan yg terbaik.

Official Ky said...

Selamat yer menempuh hari hari menjadi mahasiswi semula... ^_^

p/s : baru jer jumpa blog ni...n follow....hehe...

tsumiki hajira said...

thanks farrah mf! thanks for the prayers :D

Offical Ky tengok gambar mcm kenal je heeeeee XD thanks sgt :D

Nurul Amira said...

assalamualaikum sis,nak tanya tentang bidang animasi....assignmentnye ade bertulis atau drawing juga ye?

tsumiki hajira said...

wasalam dear, dua-dua ada... nanti akak share dlm next post okey :) sorry for the late reply. akak dah sem 5, busy sikit. hee

copyright © . all rights reserved. designed by Color and Code

grid layout coding by helpblogger.com