masalah peribadi

alkisahnya
level bar kegeraman dah nak mencecah paras bahaya.
dah macam termometer mercury yg nak menggelegak blub blub blub
*konon sound efek


KEBAAAAABOOOOOMMMMM

dgn assignment berhabok dan berkemul2 atas kepala
dah macam kena hempap, penyek teros!

*tapi sempat plak update blog =="

oh em geeeee~ *buat suara gedik

nampak dah masuk minggu 7 sem dua ni, memang kesabaran diuji agak bykla.

ya Rabb... cam mana anger aku dah datang balik ni T_T

dengan byk benda nk kena improve..
drawings ntah ke mana. dgn masalah lain nye.
byk benda berterabor dalam otak..
haish.. tetibe je rasa macam ni..

BOOOYEAHHHH!

POYO LAAA

*dan stress pun hilang mcm tu je

2

nak jadi bunga pun susah.

awwwwwwwww

ku sekadar mawar di pinggiran.
tak bererti bau-bau wanginya.
kalau tak kenali lebih dekat macam mana nak merasa wanginya.

tp apa yg org pandang adalah duri2 yg bersinar di badan ni.. haha XD

susah jugak nak jadi bunga real ye.
yelah selama ni jadi bunga plastik jerww.
bau takdak, alih2 bau kedai juga.
duri pun tak macam duri.
sebab tu org berani nak pegang dan petik macam tu jerw.

terpulanglah.

apapun sahabatku sekalian.
tetaplah jadi bunga mawar yg berduri.
lagi bagus kalau bunga tu durinya berbisa
mungkin bisanya boleh buat org tersiksa
mungkin bisanya org boleh jadikan something good.
jadilah bunga mawar yg mewangi
lagi bagus kalau wangian tu berkekalan
mungkin wanginya buat orang pening dan muntah hijau
mungkin wanginya buat orang happy macam kat awang-awangan *konon

terpulanglah.

tapi kan

ghupe2 nye

susah juga jadi bunga ni.

ada orang nak jadi batang pokok je.
ada orang nak jadi tiang bendera je.

masing2 punye bahagian pun susah juga.

tapi ooiiooiioi, semua benda susah!
mana de benda senang!

marahhhhhhhh!!!!!

konklusinya
jgn cepat menilai orang. jgn suka sgt judge orang.
Allah je Hakim kepada semua manusia di muka bumi ini.

"Bacalah kitabmu, cukuplah dirimu sendiri pada waktu ini sebagai penghisab terhadapmu".
(Al Israa' : 14)

ada sahabat berkata, 
sesungguhnya musuh yg paling bahaya untuk kita adalah diri sendiri.

dan jgn cepat bersangka tanpa usul periksa..

"Dan janganlah kamu mengikuti apa yang kamu tidak mempunyai pengetahuan tentangnya. Sesungguhnya pendengaran, penglihatan dan hati, semuanya itu akan diminta pertanggungan jawabnya."
(Al Israa' : 36)

terpulanglah.

konon sedih laa..

*makin lama makin metaforik plak aku ni. jiwang pun ada.

0

erti sahabat.

hanya kerana Allah, kita bertemu
dari strangers jadilah kawan
walau jarang bertemu

sama2 galas peranan yg berat.

peranan yg mana bagi kat gunung pun boleh pecah.

tak kira niqabis atau bertudung biasa
berselendang lilit lilit lilit, berseluar jeans,
tak kira warna tudung or cara berpakaian.

tak kira datang dari mana.
tak kira masa silamnya bagaimana.

cantek je aturan Allah, kan :)

memang sangat tepat pada masanya.

berpegang pada surat2 Allah.

ketika aku tgh bengong
time tu la Allah hadirkan the best people dlm hidup aku.

AAAARGHHHHHHH!!!!! SHUWEEEETNYEEE~!!!!!!

sahabat sehingga ke syurga dan semoga dpt bertemu dgnNya bersama2.

itulah doa aku.

teguhkan tiang dan benteng kami ya Allah~!

amin ya Rabb!


0

copyright © . all rights reserved. designed by Color and Code

grid layout coding by helpblogger.com