road to final semester.

huyoooo

beribu tahun Tsumiki tak update blog akhirnya berkesempatan nak update.
sorry tau followers sekekelelian

ni pun curi tulang jap masa cuti tengah melawan malas nak mulakan produksi untuk projek tahun akhir Tsumiki. masa cuti sem ni. MASA CUTI SEM TAU! grrrr! bukan masa bukak sem. sebab sem depan minggu pertama kuliah, Tsumiki kena bentangkan sekurang-kurang satu babak yang dah siap animate. (fuhh)

whyyyyyy

tak apa. insyaAllah dapat grad (aminnnnnnnnnnnn)
lepas grad, boleh dah rest lagi sebelum cari kerja.

buat masa ni, Tsumiki baru tengah biasakan diri dengan perisian baru untuk memudahkan kerja animasi Tsumiki. Nasib baik animasi 2d je. kalau animasi 3d, kebaaabom! tapi Tsumiki suka animasi 3d. cuma malas nak render. hahaha

gila apa nak animate render pun malas. apalah

takpe. kuatkan dirilah kita mengadap laptop masa cuti. walaupun malas tapi kena lawan. semoga Tsumiki dapat siapkan apa yang patut. nak siapkan terus tu agak mustahil sebab storyline pun dah ubah. memang kena buat storyboard balik sikit. tapi nak buat rough-rough je.

pada adik-adik yang nak jadi pelajar Animasi UiTM ni, adik-adik kenalah menghadapi kemungkinan besar yang mana adik-adik kena tabah melawan kemalasan diri ketika cuti semester sebelum semester akhir. sebab apa? sebab semester akhir adik-adik akan sibuk dengan pelbagai benda - viva, tesis, acara Animation Kingdom dan pembentangan untuk projek akhir adik-adik. 

iye, memang risau bercampur takut kalau tak uruskan sekarang. habislah aku


2 comments:

Eisen blume said...

Ganbette

Eisen blume said...

Ganbette
Assalamualaikum kak sorry menganggu tapi boleh saya berkenalan dengan akak melalui whatsapp.sebab saya Na k ambil diploma animasi kat uitm.So ingat kalau boleh nak support dari akak lah dark tips tips. :")

copyright © . all rights reserved. designed by Color and Code

grid layout coding by helpblogger.com