catuan air

bila dah ada air balek baru nak post. sebab time xde air haritu memang x smpat nak jenguk blog. tak tau busy pasaipa.

tengah2 gilos menggoreng assignment dan sebagainya, boleh plak kolej nak kena catu air. wehhh serius weh. rasa macam nak cekik diri sendiri pun adoooo


first week tak de air memang gundah gulana. rasa macam nak hempok kepala kat dinding. pastu waktu berlalu dengan pantasnya.... terus dah boleh adapt. duduk kat Puncak Perdana, alaaahai macam x biasa pulak xde air kan.



siap beli tong bebanyak lg uolls.

so solutionnya berpakat beli tong banyak2. dalam rumah x silap nak masuk 5 tong ada. dengan air botolnya.


paling takleh terima, katanya nak catu air, tapi warning pun tarak, apa pun tarak. terus-terus dah kena catu. gila beb! jadual pun xde dia war-warkan. at least bagilah tau awal2 bila nak catu. idok boleh la teman simpan air bertong-tong -.-


sebab kan catu tetiba tu memang haru biru satu kolej. serius. pergi kelas pun macam macam bau boleh rasa. kat bangunan FPM pun takde air, kelas dah la dalam studio sejuk nak mampus. masa tu, ya Allah, memang gila la. desperate gila nakkan air, kirim kat org luar belikan air mineral botol besar berkotak-kotak. pastu nak angkut satu2 ke tingkat 4, penat dia takyah cakap ah. nak runtuh rahim ni tau.

botol siap refill uolls.

bila air mineral semua dah habis, time air ada, terus refill siap2. senang. baldi semua penuhkan. memang mandi jimat gila. mandi ok la, kalau nak berry cam mana? satu baldi x cukup tau.


memang rumah dah jadik kilang air gamaknya -.-
nasib baik catu 2 hari 2 hari. kalau tak memang takleh idup la. tambah lagi kalau perempuan yg tengah uzur syari'e.

botol lagi

kat mana2 pun ada botol.

terlalu banyak botol smpai macam ni

siap ada bekas lain lg.

apepun sabar je la. nak lari ke mana lagi, air tetap akan kena catu.
picture taken dalam rumah saya di Kolej Jasmine UiTM kolej disayangi, kolej warna alam.

tetiba terfikir lah cam mana laaa orang Afrika kat sana tu boleh survive tanpa air ek

aku sehari pun tak tahan. cam mano tu???




apepun BELAJAR bersyukurlah.. janji boleh hidup..

Alhamdulilah air dah ada balik...

tapi catuan air di Selangor akan ada lagi. nasib baik dah nak cuti sem. hohohohohohohoohhoo


2 comments:

✿ pink velvet ✿ said...

hikhik! susah kan kalau takde air

tsumiki hajira said...

memang.. lagi susah dari takde letrik... wuu~

copyright © . all rights reserved. designed by Color and Code

grid layout coding by helpblogger.com